Ielu māksla Rīgā - Kočāne, Zīle (Latvijas Universitāte, 2008)
Šajā darbā tiek aplūkota ielu māksla Rīgā. Termins ielu māksla plašākā kontekstā tiek attiecināts uz jebkuru māksliniecisku izpausmi pilsētas vidē. Sājā darbā atsevišķi tiek nodalīti termini grafiti un ielu māksla, atklājot to atšķirības gan darbu izskata, gan izvietojuma, gan satura ziņā. Darbā tiek analizēta literatūra par grafiti un ielu mākslu. Darba teorētiskais pamats ir semiotikas teorija. Datu ieguves metode ir tiešais novērojums, kas tiek veiks dažās Rīgas teritorijās, kuras, pēc iepriekšēja pieņēmuma, ir atšķirīgas ielu mākslas ziņā. Darbā aprakstīta novērojuma norise un iegūtie dati, tādējādi atklājot ielu mākslas un grafiti daudzveidību un iezīmes Rīgā. Noslēgumā tiek analizēti iegūtie dati pēc iepriekš izstrādātiem kritērijiem, tādējādi sasniedzot izvirzītos mērķus.

This work is analyzing and exploring street art in Riga. Term street art in a broad sense is referred to any artistic expression in city environment. In this work two terms are being set apart – street art and graffiti. Work reviles the visual, placement and content differences between these two terms. The literature about street art and graffiti is being analyzed in this work. The theory is based in semiotics. The research method is direct field observation that is being done in various territories in Riga that are different in sense of graffiti and street art done in them. Work contains a brief description of observation reviling the diversity and characteristics of street art and graffiti in Riga. Data is being analyzed after set criteria in order to reach the set goals.
Street Art in Riga
Keywords: Socioloģija