Latvijas Republikas nodokļi un to loma valsts budžeta veidošanā - Pinkovska, Ieva (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā uzmanība tiek pievērsta nodokļu detalizētam izklāstam, Latvijas valsts nodokļu sistēmas būtībai un tās pamatprincipiem, kā arī valsts budžeta teorētiskiem aspektiem un analīzei. Maģistra darbs ir sadalīts divās daļās- teorētiskajā un empīriskajā. Teorētiskā daļa tiek veidota par pamatu ņemot informāciju ne tikai no likumdošanas, bet arī no grāmatām un interneta. Savukārt empīriskā daļa tiek veidota, balstoties tieši uz statistisko rādītāju izpēti. Pētījuma beigās tiek izstrādāti priekšlikumi, kuru problemātika skar nodokļu sistēmas pilnveidošanu. Darbā tiek veikta arī Latvijas Republikas nodokļu un to raksturojošo rādītāju statistisko datu analīze, uz kuras pamata autore izstrādāja secinājumus par nodokļu lomu valsts budžeta ieņēmumu veidošanā. Maģistra darba izstrādē izmantotas statistiskās analīzes metodes- salīdzināšana, grupēšana, vidējo lielumu aprēķināšana. Darba izstrādāts par laika posmu no 1999.- 2007. gadam.

Author pay attention to kind of detailed report about taxes, tax system and that basic principles, as well as theoretical aspects of state budget and analyses. Master thesis consist of two parts- theoretical and empirical. The theoretical part of the research includes information regarding not only Latvian common expressions, but also information from books and internet. The empirical part concerns research of Latvian data. The suggestions are worked out in the end of the research. Those concern such problems, as tax system perfection. The research also includes detailing analysis of state taxes in Latvia and that role in formation of State budget, which are the basis for author conclusions. The research methods of thesis are statistical analysis- comparing, grouping and average. The research is made for the period from 1997 to 2007.
The State Taxes in Latvia and that Role in Formation of State Budget
Keywords: Ekonomika