Vides izglītības veicināšana studējošo vidū: atkritumu šķirošanas gadījumizpēte Latvijas Universitātē - Veinberga, Paula (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā “Vides izglītības veicināšana studējošo vidū: atkritumu šķirošanas gadījumizpēte Latvijas Universitātē”. Veikta literatūras analīze par atkritumu vispārīgu šķirošanas sistēmu, universitātes vidē, noskaidrota studējošo izpratne par pareizu atkritumu šķirošanu, kā arī apskatīta dažādu pasaules vadošo universitāšu pieredze komunikācijas nodrošināšanā. Darba mērķis ir raksturot atkritumu šķirošanas situāciju LU un studējošo zināšanās un attieksmes. Atslēgas vārdi: atkritumu šķirošana, universitāte, zināšanu novērtējums, LU.

Bachelor's thesis "Promotion of environmental education among students: waste sorting: case study at the University of Latvia". A literature analysis was carried out on the general waste sorting system in the university environment, students understanding of proper waste sorting was clarified, as well as the experience of various world – leading universities in ensuring communication was reviewed. The aim of the work is to characterize the situation of waste sorting in the knowledge and attitudes of LU students. Key words: waste sorting, university, knowledge assessment, UL.
Promotion of environmental education: waste sorting: case study at the University of Latvia
Keywords: Vides zinātne; atkritumu šķirošana; universitāte; novērtējums; zināšanas; LU