Maģiski ēdieni un dzērieni daiļliteratūrā - Suhoviča, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2011)
Dotajā Bakalaura darbā veikta maģisko objektu analīze, tādas kā maģiski dzērieni un ēdieni, to saistība ar citiem maģiskiem objektiem, un viņu pielietojums literatūrā. Lai sasniegtu Bakalaura darba mērķi, tika veikta dažādas klasiskās un mūsdienu daiļliteratūras analīze, īpašu vērību veltot Ričarda Vāgnera darbam Tristāns un Izolde un Džoannas Roulingas romānam Harijs Poters. Īpaša uzmanība tika veltīta dažādu autoru viedokļiem par maģisko dzērienu pielietošanu darbā Tristāns un Izolde un romānā Harijs Poters. Rezultātā, tika salīdzināts maģisko mīlestības dzērienu pielietojums vienā no visinteresantākajām Viduslaiku literārajiem darbiem un modernajā literatūrā. Atslēgvārdi: Vāgners, Roulinga, maģiskie objekti, mīlestība, burvestība, eksperimentāls, burvis

The present Bachelor paper focuses on analysis of magical items, such as love potions and other consumable artifacts, their connection with other magical objects, and the usage of those in literature. To achieve the aim of the Bachelor paper, the author explored several classical and modern works of fiction, namely, Richard Wagner`s Tristan and Isolde and Joanne Rowling`s Harry Potter. Besides, attention was paid to the writer`s views of usage of magical brews in Tristan and Isolde and in Harry Potter. That allowed to compare the usage of magical love potions in one of the most interesting legends of Middle Ages and the one of contemporary literature. Key words: Wagner, Rowling, magical objects, love, sorcery, experimental, magicians
Potions and Edible Magical Objects in Fiction
Keywords: Valodniecība