Vidusāzijas valstu un Latvijas ekonomiskās sadarbības attīstība - Meležika, Alina (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba „Vidusāzijas valstu un Latvijas ekonomiskās sadarbības attīstība” mērķis ir izpētīt Latvijas mūsdienu ekonomisko sadarbību ar divām Vidusāzijas reģiona valstīm – Kazahstānu un Uzbekistānu, novērtējot ekonomisko sadarbību trīs jomās - savstarpējās tirdzniecības dinamika, investīciju plūsma un tranzīts, kā arī pamatojoties uz pētījuma rezultātiem, sniegt ekonomiskās sadarbības attīstības priekšlikumus.Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām.Pirmajā daļā tika apskatītas starptautiskās tirdzniecības teorijas, valsts loma starptautiskajā tirdzniecībā un aprakstīti ekonomiskās sadarbības pamatrādītāji.Otrajā daļā tika raksturota Vidusāzijas valstu un Latvijas ekonomiskais stāvoklis un ārējā tirdzniecība,Kā arī Latvijas eksporta atbalsta programma un tranzīta iespējas no Vidusāzijas reģiona.Noslēdzošajā daļā tika analizēti Vidusāzijas valstu un Latvijas ekonomiskā sadarbība savstarpējās tirdzniecības, investīciju un tranzīta jomās.Bakalaura darba kopējais apjoms ir 61 lappuse, tajā ir 23 attēli un 7 tabulas.Atslēgas vārdi: starptautiskā ekonomika, starptautiskā tirdzniecība, tranzīts, Vidusāzijas reģions.

The aim of the bachelor theses “Central Asian countries and Latvia economic cooperation development” is to explore contemporary Latvian economic cooperation with two Central Asia countries – Kazakhstan and Uzbekistan in terms of economic cooperation in three areas – dynamics in trade between countries, investment flow and transit as well as to provide economic cooperation development perspectives based on the results of the study. The paper consists of 61 pages, 23 images.
The development of economic cooperation between Latvia and Central Asia countries
Keywords: Vadībzinātne