Projekts tūrisma aģentūras "Outdoortaste Latvia" izveidošana - Gavrjušenko, Vladimirs (Latvijas Universitāte, 2017)
Projekts SIA "Outdoortaste Latvia" paredz nodibināt uzņēmumu, kurš sniegs tūrisma pakalpojumus, kā Latvijas iedzīvotājiem, tā arī cilvēkiem no ārvalstīm, pirmkārt no Baltijas valstīm. Ideja ir tāda, ka uzņēmums piedāvās izvēlēties vienu no ceļojumu veidiem Grūzijā vai Armēnijā. Viens no piedāvātajiem veidiem ir ekstremālais tūrisms, un lielākais uzņēmuma piedāvāto pakalpojumu klāsts sastāv tieši no ekstremālās un aktīvās atpūtas un ceļojumu veidiem. Tas arī padara uzņēmuma SIA "Outdoortaste Latvia" piedāvāto pakalpojumu par unikālu Latvijas tirgū, jo praktiski neviens vietējais uzņēmums nepiedāvā aktīvi pavadīt laiku tieši Gruzijā un Armēnijā. Kaut arī tirgū ir neliels piedāvājumu skaits doties uz Gruziju vai Armēniju, bet tomēr, šīs tūres nav saistītas ar ekstremālo tūrismu, tāpēc SIA "Outdoortaste Latvia" mēģinās piedāvāt ko īpašu saviem klientiem un ļaus iegremdēt sevi elpu aizraujošās vietās un piedzīvot neaizmirstamas atmiņas Kaukāzu burvībā. Uzņēmums piedāvā arī pavadīt laiku šajās valstīs arī vairāk klasiskā veidā un pastāv iespēja pielāgot ceļojumu katram individuāli. Līdz ar to maģistra darba mērķis ir izstrādāt biznesa plānu uzņēmumam, kura pamatdarbība ir saistīta ar tūrisma pakalpojumu sniegšanu. Maģistra darba aktualitāti nosaka tas, ka pedējos gados tūristu skaits pasaulē ir krietni pieaudzis, un saskaņā ar prognozēm ar katru gadu šis skaitlis tikai pieaugs, kā arī tas, ka ceļojumu organizēšana ir kļuvusi ērtāka un vēl tas, ka Latvijā katru gadu tūrisma aģentūru skaits ir samazinājies un pašlaik vidējais tūristu skaits uz vienu aģentūru ir lielākais, kāds ir bijis. Uzņēmuma pilns nosaukums ir - sabiedrība ar ierobežotu atbildību (mikrouzņemums) "Outdoortaste Latvia". SIA "Outdoortaste Latvia" statūtos noteiktais darbības veids ir tūrisma aģentūra. Uzņēmuma darbības veids pēc starptautiskā klasifikatora (NACE 1.1 - 79.1). Šajā grupā ietilpst ceļojumu biroju, kuri galvenokārt ir iesaistīti ceļojumu, braucienu, pārvadājumu un izmitināšanas pakalpojumu pārdošanā plašai sabiedrībai un tirdzniecības klientiem, darbība un ceļojumu organizēšanas un sagatavošanas pakalpojumi, kurus pārdod ar ceļojumu biroju starpniecību vai kurus tieši pārdod aģenti, piemēram, tūrisma operatori. Maģistra darba struktūra sastāv no 7 daļām un katrai no tām pakārtotas vēl vairākas apakšnodaļas. Pirmajā nodaļā ir aprakstīta uzņēmuma atklāšanas aktualitāte, un kāpēc, autoraprāt ir nepieciešams dibināt tieši šādu uzņēmumu tūrisma nozarē. Autors apspriež to, kas ir tūrisms un īpaši kas ir ekstremālais, jeb piedzīvojumu tūrisms, jo uzņēmums specializēsies tieši šajā tūrisma veidā.

Project Ltd. "Outdoortaste Latvia" envisages to establish a company which will provide tourism services to Latvian citizens as well as people from abroad, primarily from the Baltic countries. The idea and the actuality are that the company will offer to choose one of the trip kinds to Georgia or Armenia. One of the offered trip types is extreme tourism, and the largest part of companies services range offered consists directly from the extreme and active recreation and more classical modes. It also makes the company "Outdoortaste Latvia" services offered unique in the Latvian market, because practically no local company offers to actively enjoy time in Georgia and Armenia. Although the market has a small number of offerings to visit Georgia or Armenia, but still, these tours are not related to the extreme tourism, so Ltd. "Outdoortaste Latvia" will try to offer something special to their customers and will immerse people into breathtaking places and allow to experience unforgettable memories of Caucasus magic. The company also offers to spend time in these countries more in the classic manner, and it is possible to adjust the trip individually. Thus, the master's work aims to develop a business plan for a company which's core business is related to tourism services provision. Master's thesis topicality determines the fact that in recent years the number of tourists in the world has much increased, and according to the forecasts this figure will only grow year by the year, as well as the fact that the travel organization has become more convenient and even more by the fact that the number of Latvian travel agencies has been decreasing every year and now there is the largest average ammount of people served by travel agencies in Latvia.. The company's full name is - a limited liability company (micro-enterprise) "Outdoortaste Latvia". Ltd. "Outdoortaste Latvia" certain activity by status is a travel agency.. Company activity by the international Classification (NACE 1.1 - 79.1). This group includes travel agencies, who are mainly engaged in travel, trips, transportation and accommodation services to the general public and commercial clients, activities and travel and training services, which are sold through travel agencies or directly sold by agents such as tour operators. The structure master's work consists of 7 parts, but every one of them divided into various subsections. The first chapter describes the company's discovery of actuality, and why, the author is required to establish just such a company in the tourism sector. The author discusses what is tourism, and in particular who are Extreme, or adventure tourism, as the company will specialize in this form of tourism. In recent years, actively developing adventure tourism - which brings together all the trips that are associated with active movement types and rest in nature, aimed at obtaining new sensations, impressions, improve physical fitness and sports results.
Project: establishing of a tourism agency "Outdoortaste Latvia" Ltd.
Keywords: Finanses un kredīts; tūrisma aģentūra; piedzīvojumu tūrisms; projekts; mikrouzņēmums