Projekts: Brīvdienu mājas "Mieškas" dibināšana - Lāce, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2018)
Sava redzesloka paplašināšanai, cilvēki dodas tuvākos un tālākos ceļojumos un nereti tiek izmantotas izmitināšanas iestāžu jeb viesnīcu pakalpojumi. Projekta darba mērķis ir izveidot jaunu nakšņošanas un atpūtas vietu Cēsu rajonā, kura pēc klasifikācijas ir brīvdienu māja ar nosaukumu „Mieškas”. Galvenais iemesls, kādēļ tiks izveidota brīvdienu māja ir, lai jau strādājošs uzņēmums var paplašināt savas funkcijas un sadarbojoties ar brīvdienu mājas īpašniekiem, veidotu vietu un vidi, kur cilvēki grib atpūsties un izbaudīt lauku idilli. Sadarbība tiks veidota ar netālu esošu ēdināšanas uzņēmumu, kurā netiek piedāvāti izmitināšanas pakalpojumi, bet kurš jau vairāk kā 10 gadus veiksmīgi darbojas savā nozarē un ir izveidots stabils klientu loks. Ēdināšanas uzņēmums saviem klientiem piedāvā iepazīt latviešu tradicionālos ēdienus un tradīcijas. Abas iestādes atradīsies 5 minūšu braucienā viena no otras un 1 km attālumā no Cēsu pilsētas.

To expand their horizons, people travel closer and further, and often use accommodation facilities or hotel services. The aim of the project is to create a new accommodation in the Cēsis district, which according to the classification is a holiday house called "Mieškas". The main reason why a holiday home will be built is to enable an already operating company to expand its functions and cooperate with holiday home owners to create a place and environment where people want to relax and enjoy the rural idyll. Collaboration will be carried out with a nearby catering company that does not offer accommodation services, but has been successfully operating in its field for more than 10 years and has established a stable customer base. The catering company offers its clients the opportunity to get acquainted with Latvian traditional dishes and traditions. Both institutions will be within a 5-minute drive from each other and 1 km from Cēsis.
Project: Dwelling house Mieškas Ltd establishing
Keywords: Finanses un kredīts; Brīvdienu māja; viesi; Cēsis; uzņēmums