Vokatīva lietojums mūsdienu latviešu valodā - Tumova, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Vokatīva lietojums mūsdienu latviešu valodā”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt vokatīva lietojumu mūsdienu latviešu valodā, gan ikdienas saziņā — jaunākās, vidējās, vecākās paaudzes vidū, gan interneta ziņu portālos. Darbu veido teorētiskā daļa, kas balstīta uz iepriekš veiktiem pētījumiem par vokatīvu un uzrunu. Praktisko daļu veido bakalaura darba autores iepriekš izstrādātas anketas par vokatīva lietojumu ikdienas saziņā, kā arī apkopoti interneta ziņu portālos sastopamie vokatīva piemēri. Pētniecisko darbu veido 3 nodaļas — „Vokatīva vispārīgs raksturojums”, „Vokatīva lietojums interneta ziņu portālos” un „Vokatīva lietojums ikdienas saziņā”.

Bachelor thesis is „Use of Vocative in Latvian”. Aim of bachelor is to explore use of Vocative in Latvian, in everyday communication between younger generation, average generation and among the older generation, as well as in Internet news sites. The work consists of a theoretical part, based on previous research of the vocative and speech. The practical part consists of author’s pre-designed questionnaires on vocative use in everyday communication, as well as gathered common vocative examples from Internet news sites. Research work consists of three chapters – „General Description of the Vocative”. „Use of Vocative in Internet News Websites" and „Use of Vocative in everyday communication”.
Use of Vocative in Latvian
Keywords: Filoloģija; vokatīvs; vokatīva lietojums; ikdienas saziņa; uzruna