Grupu darbu organizēšana gleznošanas un veidošanas apguvē mākslas skolā - Kokoreviča, Annija (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba tēma ir “Grupu darbu organizēšana gleznošanas un veidošanas apguvē mākslas skolā’’ un tā mērķis ir izpētīt grupu darba organizēšanas iespējas mākslas skolā gleznošanas un veidošanas apguvē. Diplomdarbā tiek izpētīts radošs darbs grupā - tas sevī ietver izpratni par mākslas darba saturu un formu, māksliniecisko izteiksmes līdzekļu pielietojumu un to, kā skolēni uztver mākslas darbus. Diplomdarbā ir sastādīta uzdevuma kopa pedagoģiskai izmēģinājumdarbībai. Uzdevuma kopā ir izstrādāti trīs dažādi grupu darbu uzdevumi, kuru vienojošais elements ir gleznošana. Uzdevuma kopa tika pārbaudīta un realizēta pedagoģiskajā izmēģinājumdarbībā un atspoguļota diplomdarbā. Skolēnu darbi ir pievienoti diplomdarba pielikumā, un tie parāda grupu darba organizēšanas efektivitāti un skolēnu apgūtās zināšanas.

The subject of this diploma work is “Group Work Organization in Painting and Modelling Classes in Art School”. The goal is to study the possibilities of organizing group work in painting and modelling classes. This work looks at creative work in groups whitch includes understanding the content and form of art works, the use of art tools and the way pupils preceive art works in general. There are three types of exercises in this set and they all have one thing in common – painting. It has been tested and implemented in pedagogoical trials and reflected in this diploma work. The works of pupils are avaliable in the attachement of the diploma work and they show the effectivity of group work and the knowledge that pupils have gained.
Group Work Organization in Painting and Modelling Classes in Art School
Keywords: Pedagoģija; mākslas skola; gleznošana; veidošana; grupu darbs