Dizains mācību materiāla kopai lasīt un rakstīt prasmes apguvei - "Raklas" - Stulgaite, Katerīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Diplomdarba tēma ir “Dizains mācību materiāla kopai lasīt un rakstīt prasmes apguvei – RAKLAS.” Darba mērķis ir analizēt un noskaidrot, kas ir raksturīgs mācību līdzekļu lasītprasmes un rakstītprasmes apguvei dizainā, tādēļ darba teorētiskajā daļa tiek veikta ar mācību līdzekļu izveidi saistītas literatūras apkopošana, tās izpēte un analīze. Darba empīriskajā daļā ir apkopoti un analizēti dažādu valstu mācību līdzekļi un grāmatas lasīt un rakstīt prasmes apguvei, atbilstoši izvēlētajiem kritērijiem, apzināti to elementi, kopīgas un atšķirīgas īpašības un izdarīti secinājumi. Radošajā daļā tikai izstrādāts dizains mācību materiāla lasīt un rakstīt prasmes apguvei RAKLAS. Atslēgvārdi: lasītprasme, rakstītprasme, mācību līdzeklis, grāmatas bērniem, tipografika, maketēšana, fonti, pirmsskolas apmācība.

The topic of the diploma thesis is "Design of learning material for learning to read and write - RAKLAS." The aim of the work is to analyze and find out what is characteristic of the design of teaching aids for reading and writing, therefore, the theoretical part of the work includes the collection of literature related to the creation of teaching aids, its research and analysis. In the empirical part of the work, teaching aids and books for learning reading and writing skills from different countries have been collected and analyzed, according to the selected criteria, their elements, common and different characteristics and conclusions have been drawn. In the creative part, only the design of the learning material for learning reading and writing skills in RAKLAS has been developed.
Design of Education Material Set Raklas for Literacy Learning
Keywords: Mākslas zinātne; mācību līdzeklis; pirmsskolas apmācība; rakstītprasme; grāmatas bērniem; maketēšana