Uzņēmējdarbības vides attīstība Latvijā nodokļu politikas kontekstā - Kovaļevska, Marina (Latvijas Universitāte, 2007)
Uzņēmējdarbība ir tas sektors, kas nodrošina pievienotās vērtības radīšanu un ir viens no tautas labklājības, izaugsmes faktoriem. Atkarībā no valdības izvēlētās nodokļu politikas tās ietekme uz uzņēmējdarbības vidi var būt būtiska vai arī neliela. Maģistra darba mērķis ir izpētīt un analizēt uzņēmējdarbības vides attīstību Latvijā nodokļu politikas kontekstā, lai novērtētu tās efektivitāti, un izteikt priekšlikumus uzņēmējdarbības nosacījumu uzlabošanai nodokļu politikas pilnveidošanā. Darbs sastāv no trim nodaļām, nobeigumā apkopoti secinājumi un priekšlikumi. Šis darbs dod priekšstatu par Latvijas uzņēmējdarbības vidi un norāda uz nodokļu politikas lomu turpmākajā tās attīstībā. Darbs sastāv no 91 lpp, 54 attēliem un 2 tabulām. Darbā izmantoti 50 literatūras avoti. Atslēgvārdi: ekonomiskā attīstība, uzņēmējdarbība, nodokļi, likumdošana, Baltijas valstis.

Entrepreneurship is a sector that provides for generation of added value and is one of factors that determine national well-being and growth. Depending on state tax policy, it can either have a very significant or insignificant influence on entrepreneurship. The aim of this thesis is to investigate and analyze the development of entrepreneurial environment in Latvia in the context of tax policy, in order to evaluate its effectiveness and suggest solutions for improvement of entrepreneurship’s provisions for accomplishment of tax policy. The thesis consists of three chapters followed by deductions and suggestions gathered in a conclusion. This thesis gives a general picture of Latvia’s entrepreneurial environment and indicates the role of tax policy in its further development. The thesis contains of 91 pages, 54 figures and 2 tables. Fifty sources were used in writing the thesis. Key words: economic development, entrepreneurship, taxes, legislation, Baltic States.
The development of Latvian business environment in the context of state tax policy
Keywords: Ekonomika