Māsas darba organizācija privātklīnikā - Roze, Evija (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Māsas darba organizācija privātklīnikā”. Tēma ir aktuāla, jo privāto medicīnisko iestāžu skaits aizvien pieaug. Efektīvu pacientu aprūpi iespējams nodrošināt tikai pateicoties pareizai darba organizācijai un rūpīgai laika plānošanai. Darba mērķis: izpētīt un analizēt māsas darba organizāciju privātklīnikā ar nolūku noskaidrot veicamā darba sabalansētību un laika sadali. Pētījuma jautājums: Vai māsas darba organizācija privātklīnikā ir pietiekami sabalansēta, lai kvalitatīvi veiktu darbu ar pacientiem, sadarbotos ar iestādes komandu un varētu izbaudīt arī privāto dzīvi? Tika izmantota kvalitatīvā pētniecības metode – strukturēta intervija ar 10 jautājumiem. Analizējot pētījuma rezultātus, izrādījās, ka darba organizācija privātklīnikās ne vienmēr ir pietiekami sabalansēta, taču personāla starpā valda cieša sadarbība.

Topic of the bachelor’s thesis is “Nurse’s work organization in a private clinic”. The topic is relevant because the number of private medical institutions is increasing. Effective patient care can only be ensured by proper work organization and careful time planning. Purpose of the work: to study and analyze the organization of the nurse’s work in a private clinic with an aim to determine the balance of duties and the distribution of time. Research question: Is nurse’s work organization in a private clinic balanced enough to perform high-quality work with patients, to cooperate with the institution’s team, and to be able to enjoy the private life? Qualitative research method was used – structured interview with 10 questions. After analysis of research results author found out tah the work organization in private clinics is not always balanced enough, but there is a close cooperation between the staff.
Nurse’s work organization in a private clinic
Keywords: Medicīna; Privātklīnika; Māsa; Darba organizācija; Laika menedžments; Stresa menedžments