Mikorizas nodrošinātās augu komunikācijas ietekme uz fitnesu - Plūme, Valters (Latvijas Universitāte, 2025)
Augu savstarpējās komunikācijas spējas ir ļoti svarīgs ekosistēmu aspekts, jo ļauj augiem mijiedarboties savā starpā un reaģēt uz vides izmaiņām. Šajā procesā augiem var palīdzēt citi organismi, visbiežāk - sēnes.

Plant communication capabilities is a very important aspect of ecosystems, for it allows plants to interact with each other and react to changes in environment. Plants can be assisted in this process by other organisms, most commonly - fungi.
The effects of mycorrhiza-mediated plant communication on fitness
Keywords: Bioloģija; Augu fitness; Komunikācija; Sēklu raža; Mikoriza; Biotiskais stress