Latvijas radošo industriju uzņēmumu efektivitātes pilnveidošanas iespējas - Marcinkeviča, Aija (Latvijas Universitāte, 2016)
Radošās industrijas ir viens no visstraujāk augošajiem ekonomikas sektoriem mūsdienās, tādēļ, lai veicinātu Latvijas radošo nozaru konkurētspēju, uzņēmumiem nepieciešams pastāvīgi pilnveidot savas darbības efektivitāti. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt radošo industriju uzņēmumu efektivitātes pilnveidošanas metodes un paņēmienus to praktiskai izmantošanai. Darbā apkopotas teorētiskās atziņas par radošo industriju nozīmi, to efektivitātes pilnveidošanas metodēm, vispārīgi raksturotas Latvijas radošās industrijas, kā arī tika veikts pētījums par radošo industriju uzņēmumu radošuma un efektivitātes vadību, un, pamatojoties uz rezultātiem, autore izstrādāja modeli, veica secinājumus un priekšlikumus radošo industriju veiktspējas uzlabošanai. Darba apjoms: 98 lpp., attēlu skaits - 24, tabulu skaits - 4, pielikumu skaits - 8.

Creative industries are now one of the most developing sectors of global economy, therefore, to further competitiveness of creative industries of Latvia, companies have to constantly improve their operational efficiency. The objective of the Master’s Thesis is to develop efficiency improvement techniques for practical use of creative industries companies. In the Thesis the theory aspects of creative industries essence, their efficiency improvement methods are described, the creative industries of Latvia are characterized. A study of creative industries business creativity and efficiency management was performed, and on this basis, the author developed a model, made conclusions and proposals for creative industries performance enhancement. The Thesis is written on 98 pages, number of images is 24, number of tables - 4, number of annexes - 8.
Possibilities of Efficiency Improvement at Creative Industries Companies of Latvia
Keywords: Vadībzinātne; radošās industrijas; radošums; efektivitātes vadība; Lean; uzņēmumu veiktspējas uzlabošana