Tīmekļa platformas izstrāde pirmsskolas privātprakses nodarbību uzskaitei, maksājumu un rēķinu pārvaldībai - Kicenko, Kirils (Latvijas Universitāte, 2025)
Šis bakalaura darbs ir veltīts tīmekļa platformas izstrādei privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm, ar mērķi vienkāršot bērnu apmeklējuma uzskaiti, rēķinu ģenerēšanu un saziņu ar vecākiem. Izstrādes laikā tika izmantots klienta-servera arhitektūras modelis, kurā front-end daļa veidota ar React, bet back-end ar Spring Boot, izmantojot PostgreSQL datu bāzi un JWT autorizācijas mehānismu. Izvietošana veikta ar Docker konteineriem. Darbā veikta arī esošo risinājumu (E-klase, Mykoob) analīze, lai pamatotu nepieciešamību pēc pielāgotas sistēmas. Platforma ietver PDF rēķinu ģenerēšanu, daudzvalodu saskarni, RBAC balstītu piekļuves kontroli, kā arī integrāciju ar Klix maksājumu sistēmu. Veikta pilna sistēmas testēšana (unit un integrācijas testi), ievērojot arī GDPR prasības par datu aizsardzību.

This bachelor's thesis focuses on the development of a web platform for private preschool institutions, aimed at simplifying attendance tracking, invoice generation, and communication with parents. The system was built using a client–server architecture: the front end was implemented in React and the back-end in Spring Boot, with PostgreSQL as the database and JWT used for authentication. Deployment was carried out via Docker containers. A comparative analysis with existing systems (E-klase, Mykoob) was conducted to justify the need for a custom solution. The platform supports PDF invoice generation, multilingual UI, role-based access control (RBAC), and integration with the Klix payment system. Comprehensive system testing (unit and integration level) was carried out, ensuring GDPR compliance for data protection.
Development of a Web-Based Attendance, Payment, and Invoice Management System for Private Pre-School
Keywords: Datorzinātne; apmeklējumu uzskaite; rēķinu sistēma; bērnudārzs; React; Spring Boot