Madonas novada bibliotēkas novadpētniecības darba virzieni - Baranovs, Rinalds (Latvijas Universitāte, 2014)
Publiskās bibliotēkas ir sociālo aktivitāšu centri, kas paredz virkni veicamo uzdevumu. Novadpētniecība ir viens no galvenajiem mūsdienu publisko bibliotēku darba virzieniem. Bibliotēkas izmanto dažādas novadpētniecības krājuma organizēšanas formas. Pētījuma mērķis ir apzināt Madonas novada bibliotēkas novadpētniecības darba virzienus. Pētījuma gaitā veikta bibliotēkas gada pārskatu kontentanalīze un iegūtas ar novadpētniecību saistīto darbinieku intervijas, lai analizētu bibliotēkas veiktās aktivitātes novadpētniecības darbā. Pētījuma rezultāti rāda, ka Madonas novada bibliotēka novadpētniecību uzskata par svarīgu darba virzienu un iegulda lielu darbu, apkopojot, popularizējot un saglabājot novadpētniecības krājumu nākamajām paaudzēm. Galveno akcentu bibliotēka liek uz novadpētniecības krājuma papildināšanu un popularizēšanu.

The public libraries are social activities centers, providing a set of tasks to be performed. Local history is one of the main tasks in nowadays public libraries. The libraries use a variety of local history into stock forms of organizing. The aim of the research is to identify Madona District Library local history main tasks. During the research the library’s annual reports are carried out with content analysis and obtained by local history related employee interviews to analyze the library’s activities in relation to the work of local history. The study results indicate that Madona District Library consider local history as important work direction and invest great job, collecting, preserving and promoting local history collection for next generations. Library puts main emphasis on the local history collection complement and promotion.
Local history directions of Madona library
Keywords: Bibliotēkzinātne