Pamatdatu pārvaldīšana lielapjoma datu sistēmās bāzētās Oracle Hyperion platformā - Skačkova, Aurika (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba pētījumam ir izvēlēta kādas Zviedrijas bankas Hyperion Planning lietotne, kura tiek izmantota darījumu mērķu uzstādīšanai. Autores galvenais mērķis bija uzlabot bankas datu kvalitāti un pamatdatu pārvaldīšanas procesus, lai izvairītos no problēmām saistītām ar datu migrāciju starp lietotnēm, kļūdainām datu kalkulācijām un neprecīzām atskaitēm. Galvenais risinājums tika izstrādāts, izmantojot Oracle DRM pamatdatu pārvaldīšanas rīku, ar kura palīdzību pamatdatu apstrāde tika automatizēta, tādējādi samazinot cilvēciskā faktora risku. Rezultātā risinājums tika ieviests bankas sistēmā, kas tai deva ievērojamus uzlabojumus: tika nodrošināta papildus kvalitātes kontrole un versijpārvaldība, uzlabojās pamatdatu apstrādes ātrums, kā arī bankai radās iespēja ietaupīt 32 darba stundas un 638 160 eiro mēnesī.

This thesis is dedicated to analysis of existing Hyperion Planning application’s target setting solution, which is used by a Swedish bank. The main objective was to improve data quality and master data management processes, in order to avoid issues related to data migration between applications, wrong data calculations and wrong reports. Offered solution was developed by using Oracle DRM master data management tool, which helped to automate master data management processes, thereby reducing human factor risk. As a result, solution was implemented into bank’s system, so that bank gained significant improvements: better data quality and master data versioning, faster master data management and it also saved 32 working hours and 638 160 euro per month.
Master data management in large-scale systems based on Oracle Hyperion platform
Keywords: Datorzinātne; Pamatdatu pārvaldīšana; OLAP; Hyperion; EPMA; Essbase Outline Extractor