Minerālvielu satura izvērtējums dažos ķirbju dzimtas augos - Teļeševa, Liliāna (Latvijas Universitāte, 2014)
Minerālvielu satura izvērtējums dažos ķirbju dzimtas augos. Teļeševa L., zinātniskā vadītāja Ķīm. maģ., lektore Balcerbule Z. Bakalaura darbs, 47 lappuses, 25 attēli, 9 tabulas, 37 literatūras avoti, 12 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā noteikts minerālvielu saturs dažos ķirbju dzimtas augos, kā arī pētīta augsne, kurā tie audzēti. Kā paraugi tika izvēlēti 3 ķirbju dzimtas augi (ķirbji, kabači, patisoni) no 6 dažādiem Latvijas novadiem (Carnikava, Ikšķile, Mārupe, Garkalne, Engure, Preiļi). Kālija, kalcija, dzelzs un fosfora daudzuma noteikšanai izmantotās metodes bija fotometrija un liesmas fotometrija. ĶIRBJU DZIMTAS AUGI, KĀLIJS, KALCIJS, DZELZS, FOSFORS, AUGSNE, FOTOMETRIJA, LIESMAS FOTOMETRIJA

Evaluation of the content of mineral substances in several Cucurbitaceae families fruits. Teļeševa L., supervisor Chem. mag. lecturer Balcerbule Z. Bachelor’s thesis. 47 pages, 25 figures, 9 tables, 37 literature references, 12 appendices. In Latvian. In this thesis was determined content of mineral substances in several Cucurbitaceae families fruits, also was researched soil, where plants were grown. As samples was choosed 3 Cucurbitaceae families fruits (pumpkin, zucchini, Belleville pumpkin) from 6 different Latvian regions (Carnikava, Ikšķile, Mārupe, Garkalne, Engure, Preiļi). The concentration of potassium, calcium, iron and phosphorus have been determined using photometry and flame photometry. CUCURBITACEAE, POTASSIUM, CALCIUM, IRON, PHOSPHORUS, SOIL, PHOTOMETRY, FLAME PHOTOMETRY
Evaluation of the content of mineral substances in several Cucurbitaceae families fruits
Keywords: Ķīmija