AAS "Baltikums" darbības analīze - Mihailova, Darja (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir AAS „Baltikums” darbības analīze. Darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumus AAS „Baltikums” darbības uzlabošanai, pamatojoties uz veikto analīzi. Pirmajā daļā ir izpētīts un aprakstīts apdrošināšanas tirgus, kā arī apkopotas teorētiskās zināšanas par apdrošināšanas kompānijas darbības analīzi. Otrajā daļā tika ietverts AAS „Baltikums” raksturojums - vēsture, piedāvātie apdrošināšanas veidi utt. Trešajā daļā tika analizēta finanšu darbība 5 gadu laikā un apkopots klientu viedoklis par apdrošināšanas kompānijas darbību. Darba apjoms ir 65 lapaspuses, tajā iekļauts 20 attēli un 17 tabulas un izmantoti 22 literatūras avoti. Atslēgvārdi: Latvijas apdrošināšanas tirgus, apdrošināšanas sabiedrība, apdrošināšanas pakalpojumi, finanšu analīze, klientu anketēšana.

The topic of the thesis is the analysis of JSC „Baltikums” activities. The aim is to develop the proposals of JSC „Baltikums” activities improvement according to the held analysis. In the first part there is the research and description of the insurance market, moreover there is the summary of the theoretical knowledge about analysis of the insurance companies’ activity. In the second part the characteristic of JSC „Baltikums” can be found – history, offered insurance forms, etc. Financial recording in five years terms is analysed in the third part, as well as the opinion of the clients about the activity and services of the company is described and analysed. The thesis consists of 65 pages, there are 20 pictures and 17 tables, 22 literature sources are used. Keywords: Latvian insurance market, insurance company, insurance services, financial analysis, questionnaire of the clients.
The analysis of JSC "Baltikums" activities
Keywords: Ekonomika