Redzes noslodzes ietekme uz akomodācijas dinamiskajiem parametriem - Šmite, Sellija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 42 lapaspusēm uz satur 26 attēlus, 2 tabulas, un tajā ir izmantoti 33 literatūras avoti. Darba mērķis: noskaidrot, kā mainās dinamiskās akomodācijas parametri no rīta (pie atslābinātas akomodācijas) un vakarā pie noguruma. Darba teorētiskajā daļā ir aprakstīts kā darbojas akomodācija un kādi ir akomodācijas raksturojošie dinamiskie parametri. Eksperimentā piedalījās 6 dalībnieki vecumā no 19 – 28 gadiem, kuri tika mērīti no rīta un vakarā stimulam, kurš atrodas divos attālumos tuvumā ( 50 centimetros) un tālumā ( 2 metros)un stimuls ir melns krusts uz balta fona. Tika veikta datu apstrāde. Rezultāti un secinājumi: Akomodācijas atbilde pēc zīlītes slīpuma uz tuvumā esošo stimulu no rīta un vakarā atšķiras un atbilde uz tālumā esošo stimulu arī atšķiras no rīta un vakarā. Rezultātā cilvēkam dienas laikā studējot un veicot tuvuma darbus vakarā ir izmaiņas akomodācijas atbildē. Atslēgas vārdi: akomodācija, fotorefrakcija.

The Bachelor’s paper is written in Latvian it has 42 pages and it contains 30 pictures, 2 tables, 33 literature sources. Aim – to find out how change the dynamic of accommodation parameters in the morning (at a relaxed accommodation) and evening to fatigue. The theoretical part describe how accomodation is working and what is appropriate dynamic parameters. The experiment involved 6 participants aged 19 – 28 years, who were measured during the morning and evening an incentive, whitch is near two distances (50 centimeters) and the distance (2 metres). Stimulus are on white background. Processing of data were made. Resultats and conclusions: accomodation response of pupils inclination to nerby impentus from the morning and evening are different. Response to the stimulus also differs from the morning and evening. As a result human during studying at day and having closeness work at evening have changes on accomodation response. Key words: accomodation, photorefraction.
Visual capacity impact on dynamic parameters of accommodation
Keywords: Fizika; akomodācija; fotorefrakcija; dinamiskie parametri; stimuls