Gotiskās iezīmes angļu romantisma dzejā - Ekerta, Valērija (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī Bakalaura darbs ir veltīts Romantisma periodam un gotikas literatūrai, kas notika ne tikai uzreiz, bet viņiem bija arī kaut kas kopīgs: no romantisma periodā vissvarīgākais bija cilvēka iztēli, bet gotikas literatūrā tas bija pats iztēle , bet no citas perspektīvas. Gotiskā literatūra izdarīja lielu ieguldījumu literatūrā Romantic periodā. Romantiskas dzejnieki un rakstnieki prasmīgi izmanto gotikas elementus savos darbos. Šis darbs parādīs, cik Romantic dzejnieki nodarbināti Gothic savā dzejā un parādīja, kā Gothic var bagātināt dzeju. Atslēgvārdi: Vērdsverts, Kolridžs, Braunings, Kīts, Gotika, Romantisms, Poēzija

The present Bachelor Paper is devoted to the Romantic period and the Gothic literature, which not only took place at once, but also had something in common: in the Romantic period the most important thing was human imagination, but in the Gothic literature it was the same imagination, but from a different perspective. The Gothic literature did a major contribution to the literature of Romantic period. Romantic poets and writers skillfully used Gothic elements in their works. This work will show how Romantic poets employed the Gothic in their poetry and showed how the Gothic can enrich poetry. Key words: Wordsworth, Coleridge, Browning, Keats, the Gothic, Romanticism, Poetry
Gothic Features in English Romantic Poetry
Keywords: Valodniecība