Veselības apsekojuma analīze - Kovaļenko, Olga (Latvijas Universitāte, 2007)
. Diplomdarba tēma ir ”Veselības apsekojuma analīze”. Diplomdarbā ir apskatīti sekojoši jautājumi:”Veselības aptaujas” apsekojuma organizēšana, izlases apsekojuma teorijas pamatjautājumi, izlases izveides paņēmieni, novērtējumi pēc stratificētas, vienkāršas un divpakāpju izlašu datiem. Ar detalizēto analīzi tika aprēķināti dispersijas novērtējumi kā arī izpētīts, cik lieli ir variācijas koeficienti dažiem novērtējumiem. Izvēlētajos aptaujas moduļos ”Psihiskā labsajūta” un ”Ķermeņa svars un fiziskā aktivitāte” tika veikta iegūto rezultātu analīze kā arī rādītāju savstarpējo sakarību analīze

The graduation paper discusses the “Analysis of health sampling”. It describes the organization of survey of “Health inquiry”, the basic questions on theory of inspections of sample, ways of making up the sample, corresponding methods of reception of estimations of stratified simple and double stage samples, questions of an estimation of variances for the given sample estimations. For different parameters there were calculated estimations and their average sizes. For the qualitative analysis of the received estimations of variance and factors of variations are calculated. Detailed analysis of the received data in the chosen modules: “Mental Well-being” and “Body mass index and physical activity” and the analysis of dependences of the general parameters is made.
Analysis of Health sampling
Keywords: Matemātika