N-(1,3-dimetilbutil)-N'-fenil-p-fenilēndiamīna (6PPD) un tā atvasinājumu noteikšana ceļa putekļos, pielietojot šķidruma hromatogrāfiju - augstas izšķirtspējas masspektrometriju. - Jevņeviča, Karina (Latvijas Universitāte, 2024)
N-(1,3-dimetilbutil)-N′-fenil-p-fenilēndiamīna (6PPD) un tā atvasinājumu noteikšana ceļa putekļos, pielietojot šķidruma hromatogrāfiju – augstas izšķirtspējas masspektrometriju. Jevņeviča K., zinātniskais vadītājs Dr.chem. Pērkons I. Maģistra darbs, 51 lappuse, 23 attēli, 13 tabulas, 36 literatūras avoti, 7 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darba ietvaros tika apkopoti literatūras avoti par 6PPD noteikšanas metodēm ar masspektrometiju, lai izvērtētu atbilstošākos un aktuālākos analītiskos paņēmienus, tika izstrādāta, optimizēta un novalidēta analītiskā metode 6PPD un tā atvasinājumu noteikšanai ceļa putekļos ar HPLC-Orbitrap-MS, kā arī tika veikta reālu paraugu analīze.

Determination of N-(1,3-dimethylbutyl)-N′-phenyl-p-phenylenediamine (6PPD) and its derivatives in road dust using liquid chromatography - high resolution mass spectrometry. Jevņeviča K., scientific supervisor Dr.chem. Pērkons I. Master’s thesis, 51 pages, 23 figures, 13 tables, 36 literature references, 7 appendices. Latvian Language. Within the framework of the master’s thesis, literature sources on determination of 6PPD with mass spectrometry were collected in order to evaluate the most appropriate and current analytical techniques. An analytical method with HPLC-Orbitrap-MS for the determination of 6PPD and its derivatives in road dust was developed, optimized and validated as well as real sample analysis was performed.
Determination of N-(1,3-dimethylbutyl)-N'-phenyl-p-phenylenediamine (6PPD) and its derivatives in road dust using liquid chromatography - high resolution mass spectrometry.
Keywords: Ķīmija; METODES IZSTRĀDE; 6PPD; CEĻU PUTEKĻI; AUGSTAS IZŠĶIRTSPĒJAS MASSPEKTROMETRIJA; METHOD DEVELOPMENT