4-5 gadīgu bērnu saskarsmes prasmju sekmēšana lomu rotaļās - Melkere, Liene (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba autore – Liene Melkere. Darba vadītāja - Dr.paed. Ineta Helmane. Bakalaura darba nosaukums: 4-5 gadīgu bērnu saskarsmes prasmju sekmēšana lomu rotaļās. Darba mērķis: teorētiski pamatot un empīriski pārbaudīt saskarsmju prasmju sekmēšanas iespējas pirmsskolas izglītības iestādē 4-5 gadu veciem bērniem lomu rotaļās. Darba pirmajā nodaļā apkopota literatūra par saskarsmes prasmju būtību un nozīmi, 4-5 gadīgu bērnu vecumposma saskarsmes prasmēm un to sekmēšanu lomu rotaļās. Otrajā nodaļā tika veikts pētījums par saskarsmju prasmju sekmēšanu lomu rotaļās. Tiek raksturota pētījuma bāze, pētījuma metodes un izvirzīti kritēriji un rādītāji. Bakalaura darbs sastāv no 60 lappusēm, satur 4 tabulas un 2 attēlus. Darba izstrādei izmantoti 41 dažādi literatūras un informācijas avoti. Darbā ietverti 9 pielikumi. Bakalaura darba teorētiskais pētījums balstās galvenokārt uz autoru Omarova, Dzintere, Lieģeniece, Pļavniece, Zelmanis, Cedeborg, Sawyer darbiem. Atslēgas vardi: saskarsmes prasmes, lomu rotaļas, 4-5 gadu vecumposms.

Author of Bachelor thesis – Liene Melkere. Supervisor for Bachelor thesis – Dr.paed. Ineta Helmane. Title of Bachelor thesis: Promoting communication skills of 4-5 year old children in role play. The purpose of this thesis was to theoretically substantiate and to empirically verify options for promoting communication skills among 4-5 year old children in role play in preschool. The first chapter of this paper is a compilation of literature describing the essence and meaning of communication skills, communication skills of 4-5 year old children and promotion of these skills in role play. The second chapter of this paper is dedicated to doing research on promoting communication skills in role play. The basis of reasearch, methods are characterized and criteria and indicators are nominated. This Bachelor thesis consists of 60 pages, contains 4 tables and 2 pictures. 41 different literature and information sources are used in this thesis and it contains 9 attachments. As the basis of Bachelor thesis are used works from authors Omarova, Dzintere, Lieģeniece, Pļavniece, Zelmanis, Cedeborg, Sawyer. Key words: communication skills, role play, 4-5 year old
Promoting communication skills of 4-5 year old children in role play
Keywords: Skolas pedagoģija; saskarsmes prasmes; lomu rotaļas; 4-5 gadu vecumposms; communication skills; 4-5 year old