Maksājumu kartes un to riski - Keiriša, Ilze (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā „Maksājumu kartes un to riski” ir apskatītas dažādas maksājumu kartes gan pēc veidiem, gan pēc klasifikācijām. Problēmas būtība ir maksājumu karšu viltošana, zagšana, neuzmanīga rīcība lietojot maksājumu kartes. Pētījuma mērķis ir apkopot maksājumu kartes, kuras kartes katram būtu piemērotākās un izdarīt katram savus secinājumus grūtās izvēles priekšā. Kā arī apkopot informāciju, kā pasargāt sevi no maksājumu kartes ļaunprātīgas izmantošanas. Šajā darbā ir apskatītas daudzas maksājumu kartes, kuras ir pieejamas fiziskām, kā arī juridiskām personām. Kā arī tiek apskatīts, kādi ir maksājumu karšu riski un kā labāk tos novērst.

Bachelor thesis ”Payment cards and those risks” looks at different kind of payment cards and classifications. Point of the problem is payment cards which are false, stealed, careless action to use payment cards. The aim of this thesis is to codify payment cards, witch cards are suitable for each other and to draw conclusions for difficult alternative. To codify information, how to protect themselves from people whose use payment cards malicious. A lot of payment cards are in this thesis, which can to use physical and legal persons. You can inspect, what kind of risks are payment cards and how better to prevent those.
Payment cards and those risks
Keywords: Vadībzinātne