Uzņēmuma SIA „X” finanšu analīze - Brante, Ieva (Latvijas Universitāte, 2013)
Finanšu analīze ir uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātu apkopojuma analīze, kas pārbauda, vai uzņēmuma darbība ir rentabla, kas ir būtiski ikvienam vadītājam. Diplomdarba mērķis ir izanalizēt finanšu rādītājus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmumam SIA „X” finanšu rādītāju uzlabošanai. Diplomdarba ietvaros autore veic pētījumu finanšu analīzes teorētiskajos aspektos, kā arī veic konkrētā uzņēmuma finanšu rādītāju aprēķinu un to analīzi. Diplomdarba noslēgumā autore izveido priekšlikumus finanšu rādītāju uzlabošanai. Diplomdarbs pamatojas uz LR normatīviem aktiem, Latvijas un ārvalstu zinātnieku zinātniskajiem darbiem, internetā pieejamiem materiāliem, kā arī uz SIA „X” publicētiem un nepublicētiem materiāliem. Diplomdarbs sastāv no 77 lapām, 12 tabulām, 6 pielikumiem. Atslēgvārdi: finanšu analīze, likviditāte, rentabilitāte, maksātspēja, bankrota prognozēšanas modeļi.

Financial analysis is companies economic scoreboard analysis, which checks if the company is profitable, what is essential for each director of company. The target of diploma thesis is to analyse financial indicators and to develop proposals for company Ltd. „X”, how to improve the financial indicators. Author at diploma thesis is making a research to find out the financial analyses theory base, and makes the calculation and analyses of financial indicators. And finally author is developing the proposals for financial indicators improvement. The diploma thesis is based on LR regulations, Latvian and foreign scientist works, materials on internet and Ltd. „X” published and unpublished information. Diploma thesis consists from 77 pages, 12 tables, 6 attachments. Keywords: financial analyses, liquidity, profitability, solvency, bankruptcy prediction models.
Company Ltd. "X" financial analysis
Keywords: Ekonomika