Pieprasījums elektrisko skrejriteņu tirgū. - Svelpe, Undīne (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir “Pieprasījums elektrisko skrejriteņu tirgū”. Darbā tiek analizētas elektrisko skrejriteņu esošā un potenciālā pieprasījuma ietekmējošie faktori, kā arī e–skrejriteņu tirgus attīstības tendences Latvijā un ārvalstīs. Darbā iegūtie rezultāti rāda, ka ārvalstu elektrisko skrejriteņu tirgus ir piesātināts un Latvijā tas ir attīstības starta pozīcijā. Pētījums norāda, ka patērētājiem svarīgi ir pārvietoties ikdienā ārpus mājas, taupot resursus un rūpējoties par vides kvalitāti. Latvijā pieprasījumu negatīvi visvairāk ietekmē preces cena, kā arī nepietiekama informētība patērētāju vidū par elektrisko skrejriteņu veidiem un lietošanas priekšrocībām. Darbs ietver 76 lapas, 14 tabulas, 17 attēlus un 1 pielikumu.

The topic of the bachelor's thesis is "Demand in the market of electric scooters". The paper examines the factors influencing the current and potential demand for electric scooters, as well as the development trends of the e–scooter market in Latvia and abroad. The results obtained in the work show that the foreign market of electric scooters is saturated and in Latvia it is in the starting position of development. Research shows that it is important for consumers to travel outside the home daily, saving resources and taking care of the quality of the environment. In Latvia, demand is most negatively affected by the price of the product, as well as insufficient information among consumers about the types of electric scooters and the advantages of use. The work includes 76 pages, 14 tables, 17 images and 1 appendices.
Demand in the Electric scooter market.
Keywords: Vadībzinātne; Pieprasījums; Elektriskais skrejritenis; Patērētāja uzvedība; Koplietošanas pakalpojumi; Mobilitāte