Lauksaimniecības agroservisa kooperatīvās sabiedrības ‘’ROSME’’ - saimnieciskās darbības analīze un attīstības perspektīvas - Bokova, Renāte (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir Lauksaimniecības agroservisa kooperatīvās sabiedrības “ROSME’’ - saimnieciskās darbības analīze un attīstības perspektīvas. Darba mērķis ir pamatojoties uz analīzes teorētiskiem aspektiem izpētīt un novērtēt LAKS ‘’Rosme’’ saimnieciskās darbības rezultātus un izstrādāt priekšlikumus saimnieciskās darbības pilnveidošanai. Darbs sastāv no trīs daļām vienā no tām tiek izpētīta un analizēta lauksaimniecības nozare Latvijā no 2018.gada līdz 2021.gadam un šobrīd. Otrā darba daļā tiek izpētītas saimnieciskās darbības analīzes teorētiskie aspekti. Trešajā daļā veikta un analizēta LAKS ‘’Rosme’’ saimnieciskās darbības analīze – SVID analīze, kā arī finanšu pārskatu analīze izmantojot gada pārskatus no 2018.gada līdz 2021.gadam. Pētījuma rezultātā tiek gūti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma LAKS ‘’Rosme’’ finansiālās stabilitātes uzlabošanai un izstrādāt priekšlikumus saimnieciskās darbības pilnveidošanai. Atslēgas vārdi: lauksaimniecība, augkopība, lopkopība, analīze, attīstība.

The topic of the bachelor's thesis is the cooperative societies of the agricultural agroservice "ROSME" - economic activity analysis and development perspectives. The aim of the work is based on the theoretical aspects of the analysis to investigate and evaluate the results of the economic activity of AACS "Rosme" and to develop proposals for improving the economic activity. The work consists of three parts, in one of them the agricultural sector in Latvia is studied and analyzed from 2018 to 2021 and now. The second part of the work explores the theoretical aspects of economic activity analysis. In the third part, an analysis of the economic activity of LAKS "Rosme" is performed and analyzed - SWOT analysis, as well as an analysis of financial statements using annual reports from 2018 to 2021. As a result of the research, conclusions are drawn and proposals are developed for improving the financial stability of LAKS "Rosme" company and proposals for improving economic activity are developed. Key words: agriculture, crop production, animal husbandry, analysis, development.
Agricultural agroservice cooperative society "ROSME" - Economic activity analysis and developing proposals for improving business activities
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Lauksaimniecība; Augkopība; Lopkopība; Analīze; Attīstība