Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļi personai, kas ir atzīta par nepieskaitāmu - Sventecka, Aija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļi personai, kas ir atzīta par nepieskaitāmu pētījuma mērķis ir iegūt jaunus problēmu jautājumus, kuri radās saskaroties ar šīs tēmas teorijas analīzi un praktiskās puses apskatu un izvērtēšanu. Jebkurā gadījumā galvenā problēma saskaroties ar šo tēmu ir sabiedrības intereses un sabiedrības drošība, kuru cenšas pasargāt valsts nodalot šīs personas no dzīves realitātes pēc tā, ka persona, kura ir atzīta par nepieskaitāmu ir veikusi noziedzīgu nodarījumu, par kuru ir paredzēta Latvijas Krimināllikumā atbildība un, kurai ir piemērots medicīniska rakstura piespiedu līdzeklis, tikai tāpēc, ka šī persona nav un nevar būt par noziedzīgā nodarījuma subjektu savas nepieskaitāmības dēļ. Bakalaura darba izstrādes rezultātā ir iegūti, pēc autora domām, nozīmīgi papildinājumi, kuri būtu noteicami Latvijas Krimināllikuma nodaļā par Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļiem.

Bachelor of work to compulsory medicial treatment a person who is recognizes as not capable of the study is to gain incurring of the issues of concern, which was contact whis this topic of theory analysis and practical party review and evaluation. In any case, the main problem faced to preserve the distiction between the person and reality by the fact that a person who is recognized as not capable has made criminal offense for which the Latvian Criminal Law provides liability and, which is suitable for compulsory medical treatment, just because he does not and can not be a criminal offense subject becouse of their capasity. Bachulor thesis of the results are ottaired by the author’s opinion, significant additions that should be detecable in the Latvian Criminal Law Section of the compulsory medical treatment.
Compulsory medicial treatment which is recognized as a person not capable of incurring
Keywords: Juridiskā zinātne