Otrās kārtas parasto diferenciālvienādojumu divpunktu robežproblēmas ar asimetriskām nelinearitātēm - Mihailovs, Valērijs (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbs ir veltīts 2.kārtas parasto diferenciālvienādojumu robežproblēmam. Tiek apskatīta divpunktu robežproblēma ar asimetriskām nelinearitātēm. Ir iegūti rezultāti par atrisinājuma eksistenci un skaitu. Darbā ir paradīts, ka robežproblemu atrisinājumu skaits ir atkarīgs no intervāla garuma.

This paper has been devoted to boundary value problems for second order ordinary differential equation. Has been considered two point boundary value problem with asymmetric nonlinearities. Has been received results about existence and number of solutions. It was shown, that number of solutions of boundary value problem depends on intervals length.
Two point boundary value problems for second order ordinary differential equations with asymmetric nonlineatities
Keywords: Matemātika; Robežproblēmas ar asimetriskām nelineartātēm; piešaudes metode; hamiltona sistēma; transformāciju metode