Rotaļas āra vidē izpratnes par pārmaiņām dabā, mainoties gadalaikiem sekmēšanai , pirmsskolas izglītības 2. posmā - Talapina-Pupaine, Dagnija (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darbā Rotaļas āra vidē izpratnes par pārmaiņām dabā, mainoties gadalaikiem sekmēšanai pirmsskolas izglītības 2. posmā darba autore Dagnija Talapina-Pupaine analizējusi, kā rūpīgi plānotas un tematiski veidotas rotaļas dabā var ietekmēt izpratnes attīstību pirmsskolas izglītības 2. posmā par pārmaiņām dabā, mainoties gadalaikiem. Pētījumā ir izmantotas vairākas metodes: zinātniskās literatūras analīze, dokumentu analīze, pedagoģiskais novērojums, pedagoģiskā izmēģinājumdarbība. Pētījuma ietvaros tika, atlasītas un aprobētas rotaļas. Kas izmantojamas pirmsskolas izglītības 2. posmā, apgūstot mācību tematu – pārmaiņas dabā, mainoties gadalaikiem.

In the qualification thesis Playing in the outdoor environment to promote understanding of changes in nature during the changing of the seasons in the 2nd stage of preschool education, the author of the work, Dagnija Talapina-Pupaine, analyzed how carefully planned and thematically designed games in nature can influence the development of understanding in the 2nd stage of preschool education about the changes in nature during the changing of the seasons. Several methods have been used in the research: analysis of scientific literature, analysis of documents, pedagogical observation, pedagogical pilot activity. As part of the research, games were selected and approved. Which can be used in the 2nd stage of preschool education, learning the subject - changes in nature, changing seasons.
Playing in an outdoor environment to promote understanding of changes in nature as the seasons change in the 2nd stage of preschool education
Keywords: Izglītības zinātnes; Rotaļas āra vidē; pārmaiņas dabā; gadalaiku maiņa; laikapstākļi