Hibrīdreklāma kā populārās kultūras daļa: produktu izvietošana latviešu seriāla “UgunsGrēks” 14. un 15. sezonā - Grūbe, Signe (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba “Hibrīdreklāma kā populārās kultūras daļa: produktu izvietošana latviešu seriāla “UgunsGrēks” 14. un 15. sezonā” mērķis ir konstatēt, vai un kā dažādas produktu izvietošanas tehnikas parādās seriālā, noteikt galvenās produktu izvietošanas tendences un iezīmes Latvijas populāro komerciālās televīzijas seriālu industrijā, kā arī identificēt produktu izvietošanas atstātos efektus mērķauditorijā. Darba teorētiskā bāze sastāv no nozares pētnieku, profesionāļu un teorētisko konceptu izstrādātāju teorijām saistībā ar produktu izvietošanu, tās efektiem, populāro kultūru, kā arī televīziju un ziepju operas žanru kā populārās kultūras daļu. Ar kontentanalīzes un fokusa grupu diskusiju palīdzību tika veikta 104 seriāla epizožu analīze, identificējot kopumā 2045 individuālos produktu izvietošanas gadījumus un to auditorijas efektus.

The aim of this research called “Hybrid advertising as a part of popular culture: product placement in Latvian TV series “UgunsGrēks” season 14 and 15” is to find out whether and how various product placement techniques appear on TV series and to recognize the main trends of product placement in Latvian popular commercial TV series industry, as well as to identify the product placement effects. The theoretical research base consists of researchers’, professionals’, and theoretical concepts developers’ theories of product placement and its effects, popular culture, television, and soap opera as a part of popular culture. The analysis of 104 episodes of the TV series is conducted by using two research methods – content analysis and focus group discussions allowing to identify 2045 product placements and their effects on the target audience.
Hybrid advertising as a part of popular culture: product placement in Latvian TV series “UgunsGrēks” season 14 and 15
Keywords: Komunikācijas zinātne; produktu izvietošana; hibrīdreklāma; populārā kultūra; auditorijas efekti; televīzijas seriāli