Fenoksietanola derivatizācija ar nitrobenzoilhlorīdu lodīšu pildspalvas tintes matricā - Teļeševa, Liliāna (Latvijas Universitāte, 2016)
Fenoksietanola derivatizācija ar nitrobenzoilhlorīdu lodīšu pildspalvas tintes matricā. Teļeševa L., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., asoc. prof. Mekšs P. Maģistra darbs. 70 lappuse, 44 attēls, 16 tabulas, 99 literatūras avoti, 4 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apskatīts lodīšu pildspalvu tintes sastāvs un tā izpētes metodes – augstefektīva šķidruma hromatogrāfija un gāzes hromatogrāfija. Darbā piemēklēti 2-fenoksietanola derivatizēcijas apstākļi un identificēts iespējamais derivtizācijas produkts. Kā paraugi tika izvēlētas 3 lodīšu pildspalvas. 2-fenoksietanola un tā derivatizācijas produkta noteikšanai izmantota metode bija augstefektīva šķidruma hromatogrāfija (AEŠH).

Phenoxyethanol derivatization with nitrobenzoil chloride in ballpoint pen matrix. Teļeševa L., supervisor Dr. chem., asoc. prof. Mekšs P. Master’s thesis. 70 pages, 44 figures, 16 tables, 99 literature references, 4 appendices. In Latvian. In this thesis was viewed ballpoint pen composition and it analysing methods – high performance liquid chromatography anf gas chromatography. In thesis was found derivarization conditions and derivatization product was identified. As samples was choosed 3 ballpoint pens. The 2-phenoxyethanol and its derivatization product was determined with high performance liquid chromatography (HPLC).
Phenoxyethanol derivatization with nitrobenzoil chloride in ballpoint pen matrix
Keywords: Ķīmija; LODĪŠU PILDSPALVAS; 2-FENOKSIETANOLS; 4-NITROBENZOILHLORĪDS; DERIVATIZĀCIJA; AUGSTEFEKTĪVA ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA