Sabiedrisko attiecību izmantošana pašvaldībā. Saulkrastu novada domes gadījuma analīze - Plēpe, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Sabiedrisko attiecību izmantošana pašvaldībā. Saulkrastu novada domes gadījuma analīze”. Darba mērķis ir noskaidrot, kā un cik efektīvi tiek izmantotas sabiedriskās attiecības pašvaldībā. Darbā ir teorētiskās nodaļas par sabiedriskajām attiecībām, kas ietver iekšējo un ārējo sabiedrisko attiecību skaidrojumu un pašvaldībām, metodoloģijas daļa par intervijām un aptauju, kā arī pētnieciskā daļa, kurā analizēti pētījumā iegūtie dati. Galvenais secinājums - Saulkrastu domes prioritāte ir darbinieku un novada iedzīvotāju informēšana par domes darbību, tomēr dokumentāli nefiksētās un domes vadības līmenī stratēģiski akceptētas stratēģijas trūkums ierobežo efektīvu komunikācijas funkcijas īstenošanu. Atslēgas vārdi: sabiedriskās attiecības, iekšējā komunikācija, ārējā komunikācija, pašvaldība, Saulkrastu novada dome, iedzīvotāji, domes darbinieki.

The theme of this bachelor paper is „The use of public relations in local government. Saulkrasti District Council case study”. The aim of this study is to find out how publics relations is used in the municipality and how effective it is. The paper consists of theoretical sections on public relations, which includes the explanation of internal and external public relations and municipalities, a methodology section on interviews and survey. The main conclusion - Saulkrasti District council’s priority is that employees and county inhabitants are informed about council activities and current events, but the lack of a documented and a strategically accepted strategy at the council management level limits the implementation of effective communication functions. Keywords: public relations, internal communication, external communication, local government, Saulkrasti District Council, inhabitants, council staff.
The use of public relations in local government. Saulkrasti District Council case study
Keywords: Komunikācijas zinātne