Pamatlīdzekļu uzskaite un novērtēšana uzņēmumā - Gavrika, Rimma (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba temats ir ‘’Pamatlīdzekļu uzskaite un novērtēšana uzņēmumā’’. Lai uzņēmums veiksmīgi varētu uzsākt savu darbību, uzņēmumam jāiegulda nepieciešams pamatkapitāls, naudas līdzekļi, pamatlīdzekļi un citi resursi. Ikviens uzņēmums, kas veic saimniecisko darbību, izmanto pamatlīdzekļus. Diplomdarba tēma ir aktuāla, tāpēc, ka tā attiecas uz jebkuru uzņēmumu. Neviens uzņēmums nevar pastāvēt bez pamatlīdzekļiem. Uzņēmuma sekmīga finansiālā darbība ir atkarīga no tā, kāda uzņēmumā lielā mērā ir pamatlīdzekļu un apgrozāmo līdzekļu proporcija. Lai kontrolētu pamatlīdzekļus, uzņēmuma vadībai jāizstrāda pamatlīdzekļu uzskaites organizācija. Izstrādājot pamatlīdzekļu uzskaites organizāciju, jāievēro pamatlīdzekļu reglamentējošie LR likumi un normatīvie akti. Diplomdarba mērķis ir izpētīt pamatlīdzekļu teorētisko daļu, analīzet un novērtēt pamatlīdzekļus, finanšu analīzes rādītājus konkrētajā uzņēmumā, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus. Darbs sastāv no 9 nodaļām. Diplomdarbs sastāv no teorētiskās un praktiskās daļām. Darba rezultātā tiek noformulēti secinājumi par pamatlīdzekļa nozīmi un uzskaiti uzņēmumā, par uzņēmuma SIA ‘’Latvia Tours’’ finansiālo stāvokli, par pamatlīdzekļu izmantošanas efektivitāti uzņēmumā, izstrādāti priekšlikumi. Diplomdarba uzrakstīšanā ir izmantoti LR likumi un normatīvie akti, 10 literatūras avoti, uzņēmuma SIA ‘’Latvia Tours’’ gada pārskats. Atslēgvārdi: grāmatvedība, pamatlīdzekļi, secinājumi, priekšlikumi, analīze, rentabilitāte.

Diploma theme is ‘’Fixed assets and assessment in a company''. For successfully launching a new company, the company needs to invest capital funds, money, fixed assets and other resources. Every company, who is engaged in business activities using a fixed assets. Diploma theme is relevant because a fixed asset applies to any company. No company can exist without fixed assets. The company's financial success is dependent of the company’s fixed assets and working capital ratio. To control the fixed assets of the company it should be developed fixed assets accounting organization. To developed fixed assets accounting organization the company should be observe the LR regulatory laws and acts. Diploma aim is to explore the theoretical part of the fixed assets, analyze and evaluate fixed assets, the financial statement analyze of the company, draw conclusions and make proposals. Diploma consists of 9 chapters. Diploma consists of theoretical and practical parts. Result of the work being formulated conclusions about the role and accounting of fixed assets in a company, about financial result of the company LLC ‘’Latvia Tours’’, about the use of fixed assets in a company, developed proposals. Writing the diploma author used LR laws and acts, 10 books sources, LLC ‘’Latvia Tours’’ annual report. Keywords: accounting, fixed assets, conclusions, proposals, analysis, rentabilitate..
Fixed assets accounting and assessment in a company
Keywords: Ekonomika