Informācijas sistēmas izstrāde bezservera tehnoloģijās - Gnēze, Jānis (Latvijas Universitāte, 2020)
Attīstoties mākoņskaitļošanas tehnoloģijām, informācijas sistēmu izstrādei un uzturēšanai paveras jaunas iespējas. Bakalaura darba ietvaros tiek apskatīta bezservera tehnoloģiju pieeja informācijas sistēmu izstrādei un uzturēšanai. Darba mērķis ir novērtēt bezservera tehnoloģiju pieejas priekšrocības un trūkumus, par pamatu ņemot klasiskās pieejas. Praktiskajā daļā tehniskās sarežģītības novērtēšanai, daļēji tiek izstrādāta namīpašumu apsaimniekošanas sistēma bezservera tehnoloģijās. Bezservera tehnoloģiju arhitektūra tiek salīdzināta ar šobrīd industrijā populārākajām arhitektūrām - monolītisko un mikropakalpju arhitektūru, kā arī izveidots aptuvens izmaksu salīdzinājums dažādām informācijas sistēmu uzturēšanas pieejām un kā bezservera tehnoloģiju pieeja konkurē ar tām.

DEVELOPMENT OF INFORMATION SYSTEM USING SERVERLESS TECHNOLOGIES With the development of cloud computing technologies, new opportunities open up for the development and maintenance of information systems. In the bachelor’s thesis, the author looks at serverless technologies as the approach for information system development and maintenance. The goal of the paper is to evaluate advantages and disadvantages of serverless approach, based on the classical approaches. In practice, in order to assess the technical complexity, the author partially develops house property management system using serverless technologies. Serverless architecture is compared with architectures that are currently popular within the IT industry, such as monolothic and microservice architecure, as well as a comparison of system maintenance approximate costs, using different approaches, is made.
Development of information system using serverless technologies
Keywords: Datorzinātne; informācijas sistēma; bezservera tehnoloģijas; programmatūras arhitektūra; mākoņskaitļošana; sistēmu uzturēšana