Datortomogrāfijas galvas angiogrāfijas izmeklējuma protokols akūta išēmiska insulta gadījumā - Staģīte, Krista (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā aprakstīta un analizēta literatūra par tēmu “Datortomogrāfijas galvas angiogrāfijas izmeklējuma protokols akūta išēmiska insulta gadījumā”. Darba teorētiskajā daļā ir aprakstīta galvas anatomija, galvas datortomogrāfijas anatomija, insulta klasifikāciju, akūtu išēmisku insultu, pārejošas išēmiskas lēkmes, radioloģisko diagnostiku, datortomogrāfijas angiogrāfiju, datortomogrāfijas rekonstrukcijām, protokolu veidošanu, protokolu sastāvdaļām, protokolu standartiem. Pētījuma daļā tiek salīdzināts datortomogrāfijas angiogrāfijas literatūras protokols ar praksē pielietotu datortomogrāfijas angiogrāfijas protokolu. Darba mērķis: Noskaidrot datortomogrāfijas galvas angiogrāfijas izmeklējuma protokola akūta išēmiska insulta gadījumā. Darba rezultātā: apkopot, analizēt un aprakstīt literatūru, veikt secinājumus. Darba apjoms: 5 nodaļas, 11 apakšnodaļas, pielikums.

The bachelor`s work describes and analyzes the literature on the topic “The CT Head Angiography exam protocol in the event of acute ischaemic stroke”. The theoretical part of the work describe the anatom of the head, CT anatomy of the head, stroke classification, acute ischaemic stroke, transient ischaemic attacks, radiological diagnosis, CT angiography, CT reconstruction, protocol formation, protocol components, protocol standards. The part of the study compares the CT angiography protocol with the CT angiography protocol applied in practice. Job objective: Check out the CT head angiography exam protocol incase of acute ischaemic stroke. As a result of the work: summarize, analyze and describe literature, make conclusions. Volume of work:5 chapters, 11 subchapter, annex
The CT Head Angiography exam protocol in the event of acute ischaemic stroke
Keywords: Medicīna; Datortomogrāfija; īšēmisks insults; protokols; angiogrāfija