Ar brīvības atņemšanu notiesāto personu nodarbinātība - Medzvecka, Agrita (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir ar brīvības atņemšanu notiesāto nodarbinātība. Bakalaura darba mērķis ir veikt ar brīvības atņemšanu notiesāto nodarbinātības tiesiskā regulējuma analīzi Latvijā un citās valstīs, lai identificētu galvenos problēmjautājumus ar brīvības atņemšanu notiesāto nodarbinātībai, kas tiesiski regulēta Latvijā. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti sekojoši bakalaura darbā risināmie uzdevumi: 1) izpētīt ar brīvības atņemšanu notiesāto resocializācijas un nodarbinātības jēdziena teorētiskos aspektus; 2) veikt ar brīvības atņemšanu notiesāto resocializācijas un nodarbinātības tiesiskā regulējuma analīzi Latvijā; 3) veikt ar brīvības atņemšanu notiesāto nodarbinātības tiesiskā regulējuma analīzi citās valstīs; 4) apkopot ar brīvības atņemšanu notiesāto nodarbinātību saistītos statistikas rādītājus. Bakalaura darba rezultātā tika izstrādāti konkrēti priekšlikumi ar brīvības atņemšanu notiesāto nodarbinātības tiesiskā regulējuma uzlabošanāLatvijā, lai kvalitatīvāk, efektīvāk un ātrāk sasniegtu ne tikai sodu izpildes mērķi un resocializācijas procesa mērķi, bet arī palīdzētu notiesāto integrēt atpakaļ sabiedrībā un labāk sagatavot profesionālajai darba videi iznākot ārā no brīvības atņemšanas iestādes. Atslēgvārdi – nodarbinātība, darbs, brīvības atņemšanas iestāde, cietums, resocializācija.

The title of Bachelor's paper is Employment of persons sentenced to imprisonment. The Bachelor’s paper aim is to analyse legal framework for Employment of persons sentenced to imprisonment in Latvia and other countries and to identify the most important problem questions about legal framework for Employment of persons sentenced to imprisonment in Latvia. The Bachelors’s paper Tasks are: 1)to investigate academic aspekts about Resocialization and Employment of persons sentenced to imprisonment; 2)to analyse legal framefork for Resocalization and Employment of persons sentenced to imprisonment at Latvia; 3)to analyse legal framefork for Employment of persons sentenced to imprisonment at other countries; 4)to summery statistical dates about Employment of persons sentenced to imprisonment. As result of Bachelor’s paper has been created several proposals to improve legal framefork for Employment of persons sentenced to imprisonment in Latvia to achieve aim of resocilization and enforcement aim of penalties more faster, efficiently and in better quality and also to help person who has been sentenced to imprisonmet after releasing integrate back into society and achieve his or her professional work skills. Keywords: empoyment, work, resocilization, prison, prisonment.
Employment of persons sentenced to imprisonment
Keywords: Juridiskā zinātne