Šķidruma plūsmas caur radiatora vārstu matemātiskā modelēšana - Palkavniece, Liene (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darbs veltīts šķidruma plūsmas caur termostatiskā radiatora vārstu matemātiskajai modelēšanai, nolūkā noteikt vārsta ģeometrijas ietekmi. Izmantota iegūtā izteiksme šķidruma caurplūdei termostatiskajā vārstā, kura satur no eksperimentāliem datiem iegūtus parametrus. Veikti aprēķini šķidruma plūsmas optimizācijai, ņemot vērā termostatiskā vārsta ģeometrijas parametrus. Bibliogrāfija: 12 nosaukumi.

The Master‘s work is devoted to mathematical modelling of thermostatics radiator valves to predict the influence of valve geometry. The expression of fluid flow through a typical thermostatic radiator valve wich contains two parameters calculated out of experimental data is used. Calculations wich can be used to optimize the flow through the thermostatic valve recording to geometry of valve are carried out. Bibliography: 12 titles
Modelling thermostatic radiator valves
Keywords: Matemātika