Spēļu pielietošana dabaszinībās 2.klasē. - Mežāka, Dzintra (Latvijas Universitāte, 2006)
Diplomdarba mērķis: izzināt pedagoģiskos, psiholoģiskos nosacījumus jaunākās skolas vecuma skolēnu attīstībā izmantojot spēli kā mācību metodi dabaszinībās. Diplomdarba uzdevumi: 1.Analizēt pedagogu un psihologu pētījumus par spēles ietekmi uz bērnu. 2.Izpētīt spēļu saturu, struktūru un izveidot spēļu kopu dabaszinībās 2.klasē. 3.Veikt pedagoģisko izmēģinājuma darbību un izvērtēt tās rezultātu. Diplomdarbā tiek izpētīts, ka mācību procesu iespaido spēle, un tiek izsecināts, ka: •pieaugusi skolēnu aktivitāte un iniciatīva dabaszinības stundās; •skolēni izrāda lielāku interesi tajās stundās, kurās tiek izmantotas spēles; •pilnveidojas saskarsmes prasmes starp skolēns- skolotājs un skolēns- skolēns; •spēle veic audzināšanas funkcijas; •spēle dod iespēju nostiprināt apgūtās zināšanas; •spēles gaitā iegūst jaunas zināšanas un prasmes; •spēle veicina interesi par izziņas procesu un spēle kā mācību metode rosina interesi par dabaszinībām. Diplomdarbam ir 2 daļas ( teorētiskā un praktiskā ), 4 diagrammas un 5 tabulas.

Aim of the Diploma paper is to learn the pedagogical and psychological peculiarities of junior pupils using the games as a teaching method in social studies lessons. The Diploma paper studies how games are influencing the study process and comes to the conclusions that -pupils’ activity and initiative at social studies lessons has increased -pupils show greater interest at lessons in which games are used -the interaction between the pupil-teacher and pupil-pupil is improved -games perform the educational function -games give a possibility to consolidate the acquired knowledge -during the games new knowledge and skills are acquired The Diploma paper has two parts
Use of games at science lessons in Grade 2.
Keywords: Pedagoģija