Dažādu ielabošanas līdzekļu izmantošanas ietekme uz elementu saturu jaunu hibrīdalkšņu koksnē - Isajeva, Anita (Latvijas Universitāte, 2022)
Dažādu ielabošanas līdzekļu izmantošanas ietekme uz elementu saturu jaunu hibrīdalkšņu koksnē. Isajeva A., zinātniskais vadītājs Mg.Chem. Māris Bērtiņš, Bakalaura darbs, 32 lappuses, 10 attēli, 7 tabulas un 26 literatūras avoti. Latviešu valodā. Bakalaura darbā tika noteikts elementu plūsma hibrīdalkšņa koksnē, kuru koki bija apstrādāti ar dažādiem ielabošanas līdzekļiem, izmantojot ICP-MS metodi. Darbā veikta hibrīdalkšņa paraugu sagatavošana ar slapjo mineralizāciju slēgtos traukos. Tika analizēta elementu uzkrāšanas un sadalījums koksnē, atkarība no ielabošanas līdzekļiem.

Impact of different fertilisers on elemental content in young hybrid alder stem wood. Isajeva A., scientific supervisor Mg.Chem. Maris Bertins. Bachelor, 32 pages, 10 figures, 7 tables and 26 references. In Latvian. During the bachelor work the flow of elements in the hybrid alder wood, which were treated with various fertilisers, was determined using the ICP-MS method. The work carried out preparation of samples of hybrid alder with wet mineralization in closed vessels. The accumulation and distribution of elements in the wood was analyzed, the dependence of fertilisers.
Impact of different fertilisers on elemental content in young hybrid alder stem wood
Keywords: Ķīmija; KOKSNES ANALĪZE; SLAPJA MINERALIZĀCIJA SLĒGTOS TRAUKOS; HIBRĪDALKSNIS; INDUKTĪVI SAISTĪTĀS PLAZMAS MASSPEKTROMETRIJA; IELABOŠANAS LĪDZEKĻI