Franču daiļliteratūras tulkojumi latviešu grāmatniecībā no 2001.gada - Laivenieks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā “Franču daiļliteratūras tulkojumi latviešu grāmatniecībā no 2001. gada” ir apkopota un analizēta informācija par franču daiļliteratūras tulkojumiem latviešu valodā, kas iznākuši laika posmā no 2001. gada. Līdz šim nav veikti citi pētījumi par šo tematu, kas aplūkotu 21. gadsimtā izdotos tulkojumus. Šajā pētījumā daiļliteratūras darbu nosaukumi analizēti gan vēsturiski, gan kontekstā ar mūsdienu situāciju Latvijas grāmatniecībā. Lai būtu iespējams iegūt statistiskus datus par publicētajiem tulkojumiem, pētījuma veidošanas gaitā sastādīta un iekļauta kopš 2001. gada latviešu valodā iznākušās franču daiļliteratūras bibliogrāfija.

This paper about translations of french fiction in Latvian since 2001 provides summarization and closer analysis of French fiction translated and published in Latvian since 2001. So far there is no any other researches carried out on this particular topic, that would explore publications in 21st century. In this research, included titles are analysed both historically and in context of current setting of publishing in Latvia. To make reliable statistical operations with titles possible, a complete bibliography of all French fiction published in Latvia since 2001 was introduced in this paper.
Translations of French Fiction in Latvian Since 2001
Keywords: Bibliotēkzinātne; Franču daiļliteratūra; tulkojumi; izdevējdarbība; translations