Kultūras atšķirību ietekme uz uzņēmumu starptautiskā mārketinga stratēģijām Eiropas reģionā. - Ivanova, Margarita (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba “Kultūras atšķirību ietekme uz uzņēmumu starptautiskā mārketinga stratēģijām Eiropas reģionā” mērķis ir, pamatojoties uz teorijas atziņām par starptautiskā mārketinga stratēģijām un kultūru īpatnībām, kā arī uz dažādu Eiropas valstu patērētāju aptaujas rezultātiem, izpētīt kultūras daudzveidības ietekmi uz uzņēmumu starptautiskā mārketinga stratēģijām Eiropas reģionā, kā arī izstrādāt priekšlikumus kultūras atšķirību integrācijai uzņēmumu mārketinga stratēģijās. Darba uzdevumi: teorētiskā materiāla par starptautisko mārketingu analīze, līdzšinējo kultūras aspektu integrēšanas pakāpes izvērtēšana un starptautiskās patērētāju aptaujas veikšana. Darbs sastāv no 3 daļām: pirmajā daļā ir starptautiskā mārketinga un kultūras atšķirību teorētiskie aspekti, otrajā kultūras daudzveidības tendences Eiropas reģionā, trešajā daļā patērētāju aptauja. Darba apjoms ir 94 lappuses, 3 tabulas, 22 attēli, un 3 pielikumi un darbā tika izmantoti 108 literatūras avoti.

The aim of the bachelor’s thesis “The impact of cultural differences on corporate international marketing strategies in Europe region” is, based on theoretical insights into international marketing strategies and cultural characteristics as well as on the results of a survey of consumers in various European countries, to investigate the impact of cultural diversity on the international marketing strategies of companies in the European region, as well as to develop proposals for the integration of cultural differences into the marketing strategies of companies. Tasks: analysis of theoretical material on international marketing, evaluation of the degree of integration of cultural aspects to date and conducting an international consumer survey. The work consists of 3 parts: the first part contains theoretical aspects of international marketing and cultural differences, the second part contains trends in cultural diversity in the European region, and the third part contains a survey of consumers. The volume of paper is 94 pages, 3 tables, 22 figures, 3 appendices and 108 literature sources were used in the work.
The impact of cultural differences on corporate international marketing strategies in Europe region.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; starptautiskais mārketings; starptautiskā mārketinga stratēģijas; kultūras atšķirības; kultūras dimensijas; Eiropas reģions