Nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekošanas sistēma Latvijā - Hofmanis, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir viena no atkritumu apsaimniekošanas valsts plāna 2006. - 2012. gadam galvenajām rīcības jomām - nolietoto automašīnu apsaimniekošana Latvijā. Darba mērķis ir izpētīt nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekošanas sistēmu Latvijā un izstrādāt ieteikumus, lai to padarītu efektīvāku, ikvienam vieglāk saprotamu un ērtāk izmantojamu. Autors ir pētījis gan Eiropas vienoto, gan LR atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, īpašu uzmanību veltot NTL apsaimniekošanai. Darba gaitā tiek analizēts nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekošanas teorētiskais pamatojums, ievākta, sistematizēta un analizēta dažāda veida aktuālākā informācija un statistika par šo apsaimniekošanas veidu, tai skaitā lielākajiem apstrādes uzņēmumiem, un darba nobeigumā tiek izstrādāti priekšlikumi sistēmas uzlabošanai un identificēto problēmu risināšanai. Uzskatāmībai darbam pievienotas diagrammas, tabulas, autora uzņemtas fotogrāfijas, izdarīti secinājumi, sniegti priekšlikumi.

The subject of this bachelor paper is one of national waste management plan (2006-2012) main action areas – management of end-of-life vehicles (ELVs) in Latvia. Its objective is to explore situation in Latvia, develop propositions to improve its efficiency, to make management system much more understandable and user-friendly. The author has studied European Union internal market and Republic of Latvia waste management system policies focusing on management of ELVs. Analyzed various end-of-life vehicle management theoretical grounds, gathered and systemized different types of information and statistics, including visits of the largest processing companies. And in conclusion, author developed recommendations to improve ELV management system in Latvia. For better understanding, bachelor paper includes charts, tables and photos taken by author. Draw conclusions and recommendations are enclosed.
Management of the end-of-life vehicles in Latvia
Keywords: Vides zinātne