Dzimtes stereotipi sievietes tēla konstruēšanā laikrakstu "Diena", "Neatkarīgā Rīta Avīze", "Latvijas Avīze" pielikumos (2008. g. jūlijs - 2008. g. decembris) - Veidemane, Zane (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā „Dzimtes stereotipi sievietes tēla konstruēšanā laikrakstu "Diena", "Neatkarīgā Rīta Avīze", "Latvijas Avīze" pielikumos (2008. g. jūlijs - 2008. g. decembris)” mans uzdevums un mērķi bija izpētīt Latvijas lielākajos drukātajos medijos izmantotos stereotipus par sievietēm un to ietekmi uz sievietes tēla veidošanos. Bakalaura darbā izvirzītā problēma ir šāda: dzimtes stereotipi par sievieti ietekmē sievietes tēla konstruēšanu Latvijas lielākajos laikrakstos „Diena”, „Latvijas Avīze” un „Neatkarīgā Rīta Avīze”. Bakalaura darba izvirzītais mērķis ir izpētīt un analizēt teorētiskās literatūras bāzi, kā arī noskaidrot šajos drukātajos plašsaziņas līdzekļos izmantotos stereotipus par sievietēm. Papildus tam ar anketēšanas palīdzību tika noskaidrots sabiedrības viedoklis. Pavisam bakalaura darbam ir trīs savstarpēji saistītas daļas. Pirmā no tām – bakalaura darba teorētiskais pamats, kurā izpētīta pieejamā zinātniskā literatūra par tēmu. Otrajā bakalaura daļā ir aprakstītas pētījumā izmantotās metodes – kontentanalīze un anketēšana. Trešā bakalaura darba daļa ir pētnieciskā daļa, kurā, izmantojot ar abām metodēm savāktos datus, ir veikta iegūto datu analīze. Bakalaura darba noslēguma daļā ir atrodami secinājumi, kas izdarīti pamatojoties uz zinātniskās literatūras un pētījumā iegūto rezultātu bāzes. Atslēgvārdi: dzimtes stereotipi, dzimums, sievietes tēls, drukātie mediji

In my bachelor work “Gender stereotypes in the construction of women image in annex of newspapers “Diena”, “Neatkarīgā Rīta Avīze”, “Latvijas Avīze” (2008. July - 2008. December)” my aim and tasks were to find out what kind of stereotypes are being used in the biggest newspapers of Latvia and how these stereotypes affect construction of woman image. Problem which I propose in my bachelor work is that gender stereotypes about woman affects construction of woman image in the biggest Latvian newspapers “Diena”, „Latvijas Avīze” and „Neatkarīgā Rīta Avīze”. Aim of my bachelor work is to research and to analyze base of theoretical literature as well as to find out used stereotypes about women in these newspapers. In addition with help of inquiry forms were found out opinion of society. Totally the bachelor work consists of three related parts. First part of my bachelor work is theoretical base of it where is reviewed available scientific literature about researched theme. In the second part of my work are described research methods – content analyze and questionnaire. The third part of my bachelor work is empirical part where is analyzed data which was gathered used both methods. In the end of the bachelor work are conclusions which are made leaning on scientific literature and results achieved in the research. Keywords: gender stereotypes, sex, women image, printed media
Gender stereotypes in the construction of women image in annex of newspapers "Diena", " Neatkarīgā Rīta Avīze", "Latvijas Avīze" (2008. July - 2008. December)
Keywords: Komunikācijas zinātne