BIZNESA ĒTIKAS ATŠĶIRĪBU ANALĪZE LATVIJĀ - Babusova, Natālija (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darbā ir aprakstīts pētījums par biznesa ētikas atšķirībām starp Latvijas un ārzemju kompānijām. Autors mēģināja atspoguļot reālo biznesa ētikas situāciju Latvijā. Pirmajā nodaļā ir aprakstīta biznesa ētikas būtība, biznesa ētikas definīcija, vērtības, ētikas kodeksi un galvenās problēmas. Otrajā sadaļā ir atspoguļota biznesa ētikas situācija atšķirīgas valstīs un tiek salīdzinātas piecu pazīstamo internacionālo kompāniju ētikas uzvedības uztveres. Trešajā sadaļā ir aprakstīta anketa, tas mērķis un anketas rezultātu analīze. Beigās ir izstrādāti secinājumi un priekšlikumi par biznesa ētikas sekmēšanai Latvijā. Maģistrā darbā ir 2 tabulas, kurus izveidoja autors un 26 grafiki. Kopējais darba apjoms ir 103 lpp., tai skaitā pielikumi – 8 lpp.

In master thesis a research was made about differences in business ethics between Latvian and foreign companies in Latvia. The author tried to represent the real situation of business ethics in Latvia. In the thirst part an essence of business ethics was reflected, describing definition of business ethics, values, codes of ethics and mane issues. Second part reflects a situation of business ethics in a real world and compares perception of ethical behaviour in five famous international companies. The third part describes questionnaire, its aim and analysis of the questionnaire’s results. At the end are made conclusions and suggestions about promotion of business ethics in Latvia. The master thesis consists of 2 tables, created by the author and 26 graphs. The total page amount is 103 pages, from which 8 pages include appendixes.
ANALYSIS OF DIFFERENCES IN BUSINESS ETHICS IN LATVIA
Keywords: Vadībzinātne