Latvijas vieglatlētikas attīstības vēsture 20. gadsimta 20. - 30. gados - Bukšs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2011)
Sports sabiedrības dzīvē ieņem tikpat nozīmīgu vietu kā citas kultūras izpausmes: dejas, glezniecība, mūzika, teātris. Šis pētījums ir veltīts Latvijas vieglatlētikas vēsturei starpkaru periodā. Latvijā vieglatlētikas vēsture ir maz pētīts jautājums, lai arī vieglatlēti guva visvairāk un vislielākos panākumus Latvijas sportam 20. gs. 20. un 30. gados. Pastāvošā literatūrā par vieglatlētiku Latvijā nav problēmorientēta, bet galvenokārt aprobežojas ar rezultātu atspoguļošanu un uzskaitījumu. Darba mērķis ir parādīt Latvijas vieglatlētikas attīstības vēsturi 20. gadsimta 20. – 30. gados. Darbs parāda Latvijas Vieglatlētikas savienības darbības pamatprincipus, problēmas, sabiedrības attieksmi pret vieglatlētiku, labākos vieglatlētus un vieglatlētes, kā arī dod iespēju izsekot līdzi vieglatlētikas attīstības vēsturei Latvijā.

Sport in social life plays as great role in culture as dancing, painting, music or theatre. This research pays attention to history of the Latvian track-and-field during the interwar period. The history of Latvian track-and-field has been little studied, although athletes scored a great success in the Latvian sport in 20ties and 30ties of the 20th century. Existing literature about track-and-field in Latvia is not problem-oriented, but mostly confines itself with the reflection of results and listing. The goal of the research is to investigate the history of Latvian track-and-field in 20ties and 30ties of the 20th century. The research looks into the basic principles and problems of the Latvian Track-and-Field union, as well society’s attitude towards track-and-field and the best athletes.
The Development of Latvian Track and Field During 20 - 30ties of the 20th century
Keywords: Vēsture