Nodokļu sistēma un progresīvās iedzīvotāju ienākuma nodokļa sistēmas ieviešanas iespējas Latvijā - Stepka, Anta (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz literatūras analīzi un pētījuma rezultātiem novērtēt iespējamos rezultātus, kādus sniegtu progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieviešana Latvijā un sniegt priekšlikumus sekmīgai nodokļu sistēmas maiņai. Darba pirmajā daļā tiek izpētīta un analizēta nodokļu sistēmas būtība un tās raksturojums. Darba otrajā daļā uzmanība tiek virzīta uz reālajiem progresīvās iedzīvotāju ienākuma nodokļa sistēmas ieviešanas rezultātiem Latvijā - kādi varētu būt iedzīvotāju un valsts skaitliskie ieguvumi, kā arī tas, kā tos varētu ietekmēt iedzīvotāju nostāja pret šo progresīvā nodokļa sistēmu. Galvenie darba rezultāti ietver analīzi un secinājumus par iedzīvotāju reakciju uz progresīvās iedzīvotāju ienākuma nodokļa sistēmas ieviešanu, kā arī priekšlikumus par darbībām, kas veicamas, ieviešot progresīvā nodokļa sistēmu. Atslēgas vārdi: nodokļi, progresīvais nodoklis, iedzīvotāju ienākuma nodoklis

Bachelor's work is based on the analysis of literature and the results of a study to evaluate the possible results that provide a progressive income tax on Latvian and make suggestions for a successful change in the tax system. The first part of the work analyses the nature of tax system and its characteristics. The second part attention is directed to real progressive personal income tax results in Latvia - what might be benefits and public figures, as well as how they would affect the position of the citizens against this progressive tax system. The main results include analysis and conclusions on the reaction to the progressive personal income tax system, as well as proposals for actions to be carried out by introducing a progressive tax system. Keywords: tax, progressive tax, personal income tax
Tax system and progressive income tax system implementation in Latvia
Keywords: Ekonomika