Attālināts automašīnu monitorings, izmantojot lietu interneta un bezservera tehnoloģijas - Verhoustinskis, Hermanis (Latvijas Universitāte, 2020)
Ikvienā modernā automašīnā notiek milzīgs daudzums ar elektroniskiem un mehāniskiem procesiem, kas vajadzīgi, lai automašīna veiktu optimālu funkcionēšanu. Daļu no iekšējiem procesiem iespējams no ārpuses novērot, izmantojot automašīnu pašdiagnostikas sistēmu (OBD). Bakalaura darba mērķis ir izveidot risinājumu attālinātai OBD datu monitorēšanai. Darba ietvaros tiek izpētīts, kas ir vajadzīgs, lai pieslēgtos OBD. Kā notiek komunikācija ar OBD. Darba gaitā izstrādāta “Flutter” mobilā lietotne, kas, izmantojot “Bluetooth” zemās enerģijas tehnoloģiju, no automašīnas pašdiagnostikas sistēmas spēj iegūt aktuālos datus. Lietotne nolasītos datus nogādā “AWS Lambda” bezservera metodei, kas rezultātus apstrādā un noglabā “Amazon DynamoDB” datubāzē.

Every modern vehicle is operating because of a multiple electronic and mechanical processes coordinating optimal performance conditions. Parts of these processes can be interacted with from outside using On Board Diagnostic system (OBD). The goal of the bachelor’s thesis is to develop a solution that would allow for remote monitoring of OBD data. The thesis covers processes and technologies necessary to successfully communicate with vehicles OBD. Thesis documents the creation of a Flutter mobile application that uses Bluetooth Low Energy to gather data from a vehicle. The read data then is sent to and AWS Lambda that handles and decodes the result and stores it in an Amazon DynamoDB database.
Remote car monitoring using IoT and serverless technologies
Keywords: Datorzinātne; IoT; OBD; Flutter; ELM327; AWS Lambda