Ogles nanoformas saturoši modificēti sorbenti ūdens vides attīrīšanai no toksisko metālu un radionuklīdu joniem - Egleskalns, Armands (Latvijas Universitāte, 2022)
Ogles nanoformas saturoši modificēti sorbenti ūdens vides attīrīšanai no toksisko metālu un radionuklīdu joniem. Egleskalns A., darba vadītājs Dr. chem., Reinholds I., zinātniskā konsultante Dr. chem., Ķizāne G. Bakalaura darbs, 43 lappuses, 22 attēli, 7 tabulas, 39 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros pētīja dažādu ogles nanoformu, kā arī šo nanoformu modificētu sorbentu un Berlīnes zilā spēju sorbēt toksisko metālu jonus no ūdens, izmantojot induktīvi saistītās plazmas mass spektrometriju. Iegūtos spektrometrijas datus salīdzināja ar tiem, kas iegūti cēzija, kobalta un stroncija sāļu šķīdumu modeļtestos.

Modified sorbents containing carbonateous nanomaterials for the purification of aquatic environment from toxic metal and radionuclide ions. Egleskalns A., supervisor Dr. chem., Reinholds I., scientific advisor Dr. chem., Kizane G. Bachelor’s thesis, 43 pages, 22 figures, 7 tables, 39 literature references, 5 appendicies. In Latvian. The bachelor’s thesis seeks to research sorptive properties of different carbonateous nanomaterials as well as of its various modified sorbents and Prussian blue by means of inductively coupled plasma mass spectrometry. Spectrometric data was compared with the one acquired for caesium, cobalt and strontium salt solutions module tests.
Modified sorbents containing carbonateus nanomaterials for the purification of aquatic environment from toxic metal and radionuclide ions
Keywords: Ķīmija; OGLES NANOFROMAS SORBENTI; BERLĪNES ZILAIS; SORBCIJA; INDUKTĪVI SAISTĪTĀS PLAZMAS MASS SPEKTROMETRIJA; RADIONUKLĪDI